Bericht 22

  • Datum: zaterdag 18 juni 2016
  • Traject : Ferrara – Ravenna
  • Afstand : 95 km
  • Weer : strak blauw, weinig wind en vaak mee, 27 graden. Perfect!
  • Parcours : vervolg van de Povlakte via Portomaggiore

Via de lift van het hostel worden we weer met wielen en benen op de grond gezet en verlaten we het fietsvriendelijke Ferrara. Al snel komen we weer in ons intussen bekend landschap: vlak, akkerland, af en toe lange rechte trajecten, waterlopen, kortom, net Nederland. Ook hier zijn droogmakerijen, dijken en gemalen. De dorpen die we passeren zijn uiteraard wel typisch Italiaans. Als we in Bandon boodschappen doen voor onze lunch, krijgen we van de winkeldame een zoet lekkernij cadeau.
Het herinnert me aan vroeger, toen kruidenier Vos ook altijd iets lekkers bij de via een boekje bestelde boodschappen deed.
In de buurt van Anita komen we bij een van de vele meren in het deltagebied van de Po. Op de dijk stoppen we bij een paar vogelaars die met een enorm telekanon van 500 mm foto’s maken van een grote kolonie flamingo’s, die hier permanent verblijven. Daarna nemen we – ook typisch Nederlands – een pontje naar San Alberto. Kort daarna arriveren we in Ravenna. Met behulp van een bij het station gehaalde plattegrond rijden we zonder moeite naar het gereserveerde B&B-adres. Achter een nietszeggende gevel duikt weer een volledig en zelfs sjiek uitgerust slaapadres op. Keuken, meubilair, sanitair, alles ademt klasse en kwaliteit. Na een hostel ook wel weer een prettige ervaring.
Even later lopen we door het bijzonder levendige en monumentale centrum van Ravenna, de stad ( 138.000 inw.) die beroemd is om zijn prachtige mozaïeken in een aantal kerken.

Foto’s
Wachten bij de pont

image
Nee, niet elke dag pizza of pasta

image