Bericht 23

  • Datum: zondag 19 juni 2016
  • Traject : Ravenna – Novafeltria
  • Afstand : 95 km
  • Weer : eerst zonnig, later bewolkt en een klein spatje regen
  • Parcours : eerst vlak, langs de Adriatische kust, verderop aanloop van de Apenijnen.

Na een ontbijt met alleen zoetigheid verlaten we Ravenna en doen eerst Classe aan. Dat is het restant van een inmiddels volledig verzande Romeinse havenstad. De plaats heeft een beroemde kerk : de St. Apollinare met binnen prachtige mozaïeken. De kerk is gewijd aan de eerste bisschop van Ravenna, van wie het hoofd is beland in Remagen. Ik schreef daar eerder over en had beloofd om het na te trekken. In elk geval hoor ik hier het verhaal opnieuw. In z’n graf kijken leek me een mission impossible.
We fietsen een stuk langs de Adriatische kust, zonder veel van de zee te zien. Het strand plus een flinke aangrenzende strook is het domein van allerlei strandpaviljoens. De weg loopt parallel aan de kust, maar 500 meter landinwaarts. We prikken een paar keer door naar de zee, o.a. voor de koffie. Het hele badplaatsgebeuren doet denken aan Miami Beach. Brede, rechte straten met parassoldennen en veel art deco-gebouwen in snoepjeskleuren.
Voorbij Cesenatico verlaten we het kustgebied en begint het voorzichtig wat te heuvelen. Dat levert wel meteen een mooier landschapsbeeld. We doen wat boodschappen bij een supermarkt en op zo’n plek treffen we regelmatig bij de uitgang een negroïde persoon, die om geld vraagt of behulpzaam wil zijn bij het naar de auto brengen van de boodschappen. Wij geven hem geld en vragen om op de fietsen te letten.
In de loop van de middag wordt het weer dreigend, maar het blijft bij wat spetters. Tegen vijfen rollen we binnen in Novafeltria en nemen intrek in Hotel Magda.

Foto’s
Uitzicht hotel

image
FIAT Abarth

image