Bericht 66

  • Bericht 66 – Donderdag17 september
  • Traject : Belorado – Burgos
  • Afstand : 60 km
  • Weer: koud, droog, bewolkt, winderig
  • Parcours : pittig, tussen de 600 en 900 meter stijgen en dalen

Dialoog met mijzelf:
‘Wat zie ik nu, ben je nou al weer met zo’n dagbericht bezig? Man, gun jezelf en je lezers nu eens even een moment van rust. Ze raken oververzadigd. Trouwens, je hebt iedereen steeds opgeroepen om eens kritisch naar vaste patronen te kijken! Dus geef zelf het goede voorbeeld en zeg gewoon eens: Vandaag geen verslag. Doorbreek de routine’.

“Ja maar, je weet toch dat ik dit verslag vooral voor mijzelf maak. En ik wil het graag een beetje compleet houden, zodat er geen gaten vallen”.

‘Dat je het vooral voor jezelf doet betwijfel ik zeer. Dat is, denk ik, een smoesje en een soort excuus voor het geval de lezer er niets aan vindt. Je gaat jezelf in een verslag toch niet allerlei grappen of anekdotes uit jouw jeugd vertellen, die weet je zelf toch zo ook wel. Nee, ik vermoed dat je stiekem voor de Bühne schrijft. En die willen wel eens even een leespauze. Dus herhaal ik mijn oproep: vandaag geen verslag’

“Jawel, maar mijn volgers willen toch vast wel weten dat het vandaag erg koud was, dat ik een hotelletje heb geboekt in Burgos en dat ik in die stad……”

‘Nee, stop, hou op, nu begin je al weer te rapporteren. Al dat ge-ik van jou ook: ik zus, ik zo, ik hier, ik daar, ik aan het……….er komt geen eind aan. Dat je het soms even stoer hebt weten we nu wel.En dat je een hotelletje hebt geboekt kun je beter niet vermelden. Dat is, in jouw eigen woorden, een smet op je blazoen. Helemaal erg is, dat je er ook nog een verkleinwoord voor gebruikt. En hou op over Burgos, want we hebben allemaal Wikipedia ter beschikking. Moet ik het nu nog een keer zeggen’?

” OK, vooruit, ik (….) volg je advies op. Maar een fotootje mag toch nog wel”?

‘ Ja zeg, zeker weer zo’n zelfportretje. Je lijkt wel een soort ‘Johnny the selfie-kicker’. Of heb je soms ook al zo’n verlengstok om je camera of telefoon aan vast te maken, zodat je jezelf zonder de hulp van een ander kunt fotograferen. Nee? Gelukkig maar, dan kom je misschien ook nog een beetje in contact met de Spanjaarden. Maar eh…..nee, vandaag ook geen foto’

“OK, ik geef me gewonnen”