Bericht 20

  • Datum: donderdag 16 juni 2016
  • Traject : Verona – Montagnana
  • Afstand : 62 km
  • Weer : licht bewolkt en zon, veel wind, 24 graden
  • Parcours : vlak ‘Nederlands’ landschap, deels langs de Adige

Gisteravond werd het laat. Henk kwam met een lichte vertraging aan op een verder erg rustige luchthaven. Daarna met de shuttle-bus naar het station van Verona en lopend naar huis. Inkwartieren, biertje op het terras bij de Arena en daarna thuis een lange balconscène met een Merlot en uitzicht op een levendig en zwoel Verona. Voor Henk bijna een cultuurschok. Waar ik 18 dagen over deed, overbrugde hij in anderhalf uur.

Daarna opladen voor morgen. Wij in bed en de apparaten aan het net: telefoons, IPad, camera, IPod en de Mio-navigatie. Gelukkig heb ik mijn contactdoos weer meegenomen.

We starten vanmorgen later dan voor mij gebruikelijk. Geen probleem want onze gezamenlijke openingsrit is niet lang. We nemen afscheid van Adriano en zo rond 11 uur slalommen we nog even door het centrum van Verona en daarna beginnen we aan een vlakke rit richting Montagnana.
Het landschap doet Nederlands aan. Deels gaat het over een dijk langs de Adige met om ons heen het akkerland van de Povlakte, waar o.m. de granen worden verbouwd voor de vele pastavarianten die dit land biedt. Maar we zien ook mais en tot onze verbazing wordt de maïsteelt hier en daar gecombineerd met hennep. Het waait hard en – zoals zo vaak – hebben we de wind meer tegen dan mee. Maar de Santos en de B1 van Henk zijn in hun element. De B1 van Henk, geprepareerd door Harco, verplaatst zich prinselijk door het landschap. Alleen staat mijn lofzang op de landschappelijke schoonheid van Italië vandaag even op een laag volume
Rond 4 uur komen we aan in bij de gave, carrré-vormige vestingstad Montagnana. Dat is weer een plaatje. Zelden zo’n overzichtelijk ommuurde stad gezien, compleet met twee in de muur verwerkte kastelen en een mooie centraal gelegen piazza met een hele ‘stoere’ kerk. Dat alles maakt weer veel goed.
We nemen intrek bij een sympathiek bed & bike- adres, dat nog maar kort als zodanig draait. Maar het ziet er allemaal pico bello uit. Elk een eigen kamer en verder een keuken en woonkamer voor gezamenlijk gebruik. Het gastenboek is gevuld door allerlei blijde en tevreden klanten.
Na verfrissingen storten we ons in het namiddagleven van Montagnana.

Foto’s
Vertrek uit Verona

image
De huiswijn voor r.a.bos stond al klaar

image