Bericht 1

  • Datum:         Zaterdag 28 mei 2016
  • Traject:        Emmen-Lochem
  • Afstand:      115 km
  • Weer:           Zon, bewolking, beetje regen, zwakke NO-wind, 22 graden
  • Parcours:   Coevorden, Hardenberg, Vroomshoop, Nijverdal

Mijn eerste reisverslag is in de ‘we-stijl’, want dankzij de gemakken en de actieradius van de e-bike is Didi vandaag tijdens de eerste etappe mijn fietspartner. Om half negen fietsen we de Mantingerbrink uit en aan de Verlengde Herendijk laten we ons uitzwaaien door Carla, John, Marit en Elise. Het weer lijkt prima, maar toch moet tussen Schoonebeek en Coevorden het regenpak even aan. De prachtige 17e eeuwse gevel tegenover Bakker Bart, waar we koffiedrinken, was me eerder nooit opgevallen. Een eerste toeristisch hoogtepunt, want in de gevel zijn St.Jacobsschelpen verwerkt die me herinneren aan de tochten naar Santiago de Compostela. Een voorbijganger die mijn fiets ziet en een praatje aanknoopt maakt me lekker met fraaie foto’s van  zijn fietsvakantie in de Alpen en Dolomieten.

Voor Nijverdal doorkruisen we mooie stukken van het stroomgebied van de Regge. Een grote kikkerfamilie kwaakt uitbundig bij een poeltje. In Nijverdal is het ook al sfeervol en feestelijk, want er is een shanty-koren-festival. Ik zou eigenlijk best een uurtje willen meezingen, maar ons tijdschema biedt alleen ruimte voor een muzikaal omlijste lunch op een terras, waarbij we ook de accu van Didi aan de stroom leggen.

Tegen zessen arriveren we bij ons hotel in Lochem, waar we de voorspelbare rituelen  doorlopen: inchecken, verfrissen, eten, bellen, verslagje maken en de dag van morgen doornemen. We zitten in een Fletcherhotel. Beetje oubollig, niet erg veel gasten, maar verder prima.

img_1025.jpg

img_1026.jpg