Bericht 22

  • Datum: Woensdag 6 juni
  • Traject: Arnhem – Driel – Westervoort – Doesburg
  • Afstand: 50 km
  • Weer: Een zomerse dag; klasse!
  • Parcours: Vooral stoplichten

Gisteravond heb met Livingstone, na het eten in een restaurantje waar zijn zoon werkt, nog een kleine ontdekkingstocht gemaakt door Arnhem. Hij is immers ontdekkingsreiziger. Bijzonder indrukwekkend vond ik het nieuwe treinstation van Arnhem, de enige stad in ons land waar nog trolleybussen rijden. Ook leuk om te zien was de HBS waar Esscher leerling was. We gluurden naar binnen en zagen het trapportaal dat je in tekeningen van hem terug ziet komen. De vaak rood geverfde fietspaden maken van Arnhem een fiets-vriendelijke stad. In het verleden had Arnhem veel aantrekkingskracht op mensen die terugkeerden uit Nederlands-Indië. Ze lieten indrukwekkende villa’s bouwen, vaak met koloniale kenmerken zoals grote veranda’s.

Na afscheid te hebben genomen van mijn uitnemende gastheer fiets ik eerst nog een keer naar het fraaie station om nog wat foto’s te maken. Daarna naar mijn tante Lien die in Arnhem in een verzorgingscentrum woont. Ik heb als jochie van 3 enkele maanden bij haar gewoond omdat mijn moeder in het ziekenhuis verbleef.
Daarna naar Driel voor een bezoekje aan mijn oud-collega Harry. Maar helaas, niet thuis. Ook op de nabijgelegen golfbaan (Harry is ook een golfer) geen Harry. Op vakantie, vermoed ik.
Volgende keer beter.
Trof ik in de buurt van Lyon mijn maat Livingstone, vandaag tref ik een andere ‘tegenfietser’ in de persoon van mijn broer Henk in Doesburg. En dat nog wel op zijn verjaardag! Dat hebben we
dermate gezellig gevierd in dit mooie Hanzestadje, dat het dagbericht wat laat werd gepost.
Een goede reden, lijkt me. En dat alles in een Mediterrane avondstemming, alsof ik nog aan
de Rivièra zit. Doesburg by night.

Station Arnhem 1
Station Arnhem 2
Fiets, auto en trein
De IJssel
Kerel, kerel, wat ’n klein kereltie