Bericht 14

  • Datum.:     Vrijdag 14 juni
  • Traject:      Güstrow – Waren
  • Afstand:     87 km
  • Weer:         Prachtig, alleen wel een straffe wind, een 9

Wat een verrassend mooi gebied is dit: de Mecklenburgische Seenplatte. Glooiend, bosrijk, leuke stadjes en uiteraard veel meren. Echt een aanrader voor iemand die eens wat anders wil dan de Harz of de Ardennen. En zeker als je dit gebied combineert met de Oostzeekust met prachtige havensteden als Rostock of Stralsund. En voor liefhebbers zijn er ook hier en daar – maar steeds minder – de sporen van het DDR-verleden. Zo heb ik vandaag nog drie Trabbi’s gespot. Minder leuk, maar tegenwoordig al weer ‘authentiek’ zijn de kasseienstroken die je vooral in bebouwde kommen nog treft. Ze zijn vooral hinderlijk omdat ze vaak met behoorlijk tussenruimtes zijn gelegd, zodat ik er met de fiets vaak trillend en stuiterend overheen rijd, met beide handen stevig aan het stuur. 
De fietsroute gaat dus up and down door bossen en mooi akkerland met vooral veel graan. Er zitten ook wat eenzame stukken in, die soms ook nog eens onverhard zijn. Ik ben heel blij dat ik die zonder lekker banden overleef. Bij een wat ‘sneu’ paviljoen met een afgebakende zwemplek aan de Krakower See pauzeer ik met brood, Bockwurst en slechte koffie. Die slechte koffie maak ik verderop ruimschoots goed met een heerlijk Känchen op het terras van een golfbaan met Van der Valkvlaggen. De club combineert kennelijk het golfen met de horecafaciliteiten van vdValk.

Mooi op tijd, zo rond half vijf, rol ik Heilbad Waren binnen. Op een groot billboard zie ik een fraaie foto van dit juweeltje. Van die foto maak ik er dus ook maar één. Ik word hartelijk en met veel zinvolle info ontvangen in hotel Zur Sonne, iets buiten het centrum. 

Een Escher
Wij zijn even zwemmen
Onderweg
Krakower See
Waren
Toegift